Svěží citronová poleva

Výborná svěží poleva na moučníky. Pokaždé krásně ztuhne a dodá dezertu šmrnc.


4.6498x
10 min
53×

Postup přípravy

Vodu s citronovou šťávu nalijeme do misky a postupně přisypáváme a zašleháváme cukr. Před přimícháním cukr prosejeme. Šleháme metličkou, až poleva získá hladkou hustší konzistenci. Citronovou polevu můžeme mazat na vychladlý moučník a necháme ztuhnout. Podle potřeby můžeme přidat cukr nebo citron, záleží samozřejmě na konzistenci polevy. Na klasický plech moučníku je většinou třeba dávku minimálně ztrojnásobit. Citronová poleva se hodí na perníky, cuketové moučníky, apod.


Další skvělé recepty na vánoční cukroví najdete zde


Polevy nejen na perníky


Poleva je vlastně lesklý povlak (glazura) nejčastěji používaná na moučníky a cukroví, ale hlavně na perníčky. Podle tradice by vánoční perníčky měly být zdobeny pouze bílou bílkovou polevou.


Polevy


Polevy ke zdobení cukroví


Moučníky, dezerty a cukroví obzvlášť zdobí nejrůznější polevy. Podrobně se podíváme na tu nejpoužívanější - čokoládovou.


Polevy



FOTO: Jana

 


user-icon

autor Káka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Svěží citronová poleva

Zpět na recept