Sušenky z ovesných vloček

Křehké sušenky z ovesných vloček jsou výborným doplňkem k nejrůznějším sýrům, které podáváme jako chuťovku k vínu.


4.6183x
35 min
26×

Postup přípravy

Mouku s kypřícím práškem prosejeme a osolíme. Přidáme jemné ovesné vločky a třtinový cukr.

Suchou směs promícháme a nakrájíme do ní změklé máslo. Přilijeme 1 lžíci mléka a vypracujeme v tužší těsto. Podle potřeby můžeme přidat ještě trochu mléka.

Těsto vložíme mezi dvě potravinové fólie a vyválíme placku o síle 3 mm. Horní fólii odstraníme a z těsta vykrájíme kolečka o průměru asi 5 cm, která přendáme na pomaštěný plech.

Sušenky z ovesných vloček pečeme v předtopené troubě při teplotě 180 °C asi 15 až 20 minut.

Křehké sušenky z ovesných vloček můžeme podávat samostatně k čaji nebo kávě. Výborně chutnají se zrajícími sýry a hroznovým vínem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sušenky z ovesných vloček

Zpět na recept