Recept na velmi dobrou pizzu z těsta z domácí pekárny.
1 lžička | sůl |
1 lžička | cukr krupice |
1 balíček | kvasnice |
50 ml | slunečnicový olej |
50 dkg | hladká mouka |
250 ml | vlažná voda |
podle chuti | |
---|---|
šunka | |
rajče | |
kečup | |
paprika červená | |
paprika zelená | |
tvrdý sýr | |
podle potřeby | |
tuk na vymazání | |
mouka na vysypání |
Do pekárny dáme nejprve tekuté a potom sypké ingredience. Pekárnu zapneme na program "Příprava těsta". Když je těsto hotové, přendáme ho na vál a vyválíme placku, kterou přendáme na tukem vymaštěný a moukou vysypaný plech. Pizzu můžeme udělat i kulatou. Těsto potřeme kečupem a přidáme šunku. Kdo chce, může přidat i nakrájenou zeleninu podle chuti, například rajčata nebo papriky. Navrchu posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Pizzu pečeme asi 25 minut v troubě při 180 °C. Šunkovo-sýrovou pizzu nakrájíme a podáváme.
Nejchutnější recepty na domácí pizzu
Pokud hledáte recept na domácí pizzu jako z pizzerie, jste tady správně. Nechybí ani tip na výbornou rajčatovou omáčku na pizzu, která je hned po těstě druhým základem pro skvělý výsledek. Ukážeme si i zdravější alternativy a nezapomeneme ani na bezlepkáře.
autor Zdenka :-)
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena