Tradiční jihočeská varianta krobeš, která se často připravuje o Velikonocích.
200 g | šunka |
1 ks | žloutek |
0.5 ks | pórek |
1 lžička | drcený kmín |
200 g | tvrdý sýr |
1 lžička | staročeské koření |
1 ks | listové těsto (rozválený plát) |
1 ks | jarní cibulka s natí |
Rozbalíme listové těsto a ve vrstvách na celou plochu pokládáme šunku a plátkový sýr. Nakrájíme na kolečka pórek a nasypeme jej na spodní třetinu těsta. Celé lehce okořeníme staročeských kořením. Od spodní hrany zabalíme listové těsto do úhledné ruličky, postupujeme podobně jako při prípravě sushi. Po zabalení do rolády potřeme žloutkem z vejce a posypeme drceným kmínem. Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme přibližně 18 - 20 minut. Krobeš necháme po upečení několik minut chladnout a po cca 15 minutách nakrájíme na tenká kolečka. Staročeský velikonoční krobeš ozdobíme před podáváním na drobno nakrájenou jarní cibulkou.
Jak přežít Velikonoce ve zdraví a nepřibrat
Velikonoce klepou na dveře a my už se těšíme na tradiční pochoutky, které k nim neodmyslitelně patří. Velikonoční perníčky, beránek, mazanec či nádivka, jak na to, abychom si svátky jara užili jako obvykle, přitom se nemuseli bát zbytečných kil navíc?
Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět
Piškotový beránek, jidáše, mazanec, vajíčková pomazánka nebo salát, velikonoční nádivka - to všechno jsou tradiční velikonoční pochoutky, které si určitě neodepřeme ani o letošních svátcích jara.
autor CandyMountain
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena