Španělský ptáček s pestrou náplní

Hovězí závitky plněné šunkou, zeleninou, vejcem a uzeným. Samozřejmě nechybí omáčka.


4.542x
120 min
5×

Postup přípravy

Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme pikantní hořčicí. Necháme chvíli stát, aby se chutě nasály do masa.

Mezitím si připravíme ingredience na náplň. Zeleninu nakrájíme na hranolky nebo čtvrtky. Vejce uvaříme natvrdo a také rozčtvrtíme. Uzené nakrájíme na 4 díly. Při krájení se řídíme velikostí masa.

Na každý plátek hovězího položíme po plátku šunky, kousek vejce, okurky, mrkve a uzeného. Naplněné hovězí zavineme a převážeme nití tak, aby náplň zůstala na místě.

Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a na sádle ji necháme zpěnit. Přidáme španělské ptáčky a zprudka osmahneme, aby se maso zatáhlo. Podlijeme vývarem z kostky a dusíme, až je maso měkké. Poté ptáčky vyjmeme a omáčku zaprášíme hladkou moukou do požadované hustoty. Můžeme ještě osolit, opepřit, případně dochutit jiným kořením. Španělské ptáčky s pestrou náplní pak už jen v omáčce krátce prohřejeme.

Španělský ptáček s pestrou náplní a omáčkou chutná nejlépe s podušenou rýží.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Španělský ptáček s pestrou náplní

Zpět na recept