Recept na vynikající veganský hlavní chod.
1 ks | cibule |
2 stroužky | česnek |
1 balení | špenát mražený |
1 lžička | pepř a sůl |
2 lžíce | rostlinná smetana |
1 lžíce | olej |
směs | |
---|---|
1 ks | cibule |
1 lžíce | olej |
2 stroužky | česnek |
1 lžička | kmín |
700 ml | zeleninový vývar |
1 balení | sójové nudličky |
1 ks | rajčatový protlak |
2 lžíce | rostlinná smetana |
1 lžička | pepř a sůl |
1 lžička | třtinový cukr |
příloha | |
1 balení | bramborové těsto na knedlíky |
Sojové maso vaříme v zeleninovém vývaru zhruba 20 minut doměkka. Poté si na pánvi rozpálíme olej, nasypeme na jemno nakrájenou cibuli a česnek a chvilku orestujeme. Po chvilce na pánev přidáme sojové maso, přidáme kmín a orestujeme. Následně zalijeme zbylým zeleninovým vývarem, přidáme rajský protlak, lžičku cukru, sůl a pepř. Za občasného míchání vaříme, dokud se nezredukuje omáčka. Ke konci přidáme 2 lžíce rostlinné smetany a omáčku tím zjemníme.
Na pánvi na oleji osmahneme cibulku, poté přidáme mražený špenát a necháme ho povolit. Poté přidáme 2 prolisované stroužky česneku, osolíme, opepříme a trochu podlijeme vodou. Na závěr přidáme 2 lžíce rostlinné smetany a pár minut povaříme.
Bramborové noky připravíme z bramborového těsta. Podle návodu připravíme těsto a poté vyválíme váleček a nakrájíme na stejně velké kousky. Dáme vařit do vroucí osolené vody. Když noky vyplují na povrch, tak jsou hotové a můžeme vyndat. Směs se sojovým masem podáváme s připraveným špenátem a bramborovými nočky.
Špenátová sezóna v plném proudu: Recepty, díky kterým si ho zamilujete
Zapomeňte na školní jídelnu. Zelené listy špenátu se dají připravit velmi chutně, pestře a se zážitky z dětství mají málo společného. Zkuste svěží lístky baby špenátu podávat jen tak za syrova třeba k jahodám a sýrům, připravte z nich skvělou přílohu, polévku a nemějte strach je použít i do náplní.
Tip na veganskou svačinku: Pečená polenta s dipem krok za krokem
Tip na zdravou svačinu z pečené polenty a dipem z bílého tofu krok za krokem.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena