Tento recept na skořicové šneky si jistě oblíbíte. Nadýchanému těstu s lahodnou náplní snad nikdo neodolá.
těsto | |
---|---|
1 lžička | sůl |
110 g | máslo |
420 ml | mléko |
50 g | cukr krupice |
500 g | hladká mouka |
1 balení | sušené droždí |
náplň | |
200 g | máslo |
110 g | cukr krupice |
30 g | skořice mletá |
50 g | mleté ořechy |
na potření | |
máslo | |
med |
Nejprve v misce smícháme sypké suroviny, přidáme mléko, máslo a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Těsto necháme kynout přikryté v míse na teplém místě zhruba hodinu. Poté vykynuté těsto rozválíme na tenký obdélník. Potřeme rozpuštěným máslem, zasypeme skořicí, cukrem, mletými ořechy (vlašské, lískové nebo mandle) a zamotáme do těsné rolády. Roládu nakrájíme na 1-1,5 cm široké kusy, které poklademe na plech vyložený pečicím papírem dostatečně daleko od sebe. Rozehřejeme si troubu na 175 °C, mezitím šneci ještě dokynou na plechu. Skořicové šneky pečeme cca 15 - 20 minut dozlatova. Po vytažení je potřeme rozpuštěným máslem s medem. Šneci se skořicí a ořechy podle tohoto receptu jsou sladkým nadýchaným pečivem, kterému nikdo neodolá. Hodí se jen tak na chuť, ale i na nejrůznější oslavy.
Kynuté dýňové bochánky s medovou krustou krok za krokem
Zimní atmosféru doladí recept na tyto nadýchané dýněčky s medovou krustou, které se dnes naučíme upéct krok za krokem.
Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?
Při přípravě kynutých těst je droždí nezbytnou ingrediencí. Máte doma čerstvé či sušené droždí? Nevíte si rady, jak připravit kvásek a kolikrát máte nechat těsto kynout? Vše si podrobně vysvětlíme.
autor Markéta v troubě
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena