Skvělý dezert, který potěší! Vyzkoušejte třeba smetanovo-čokoládový dort tak, jak ho peče Edit Marsoner z jihotyrolské farmy Roter Hahn.
7 ks | vejce |
200 g | čokoláda |
125 g | voda |
280 g | cukr |
1 ks | žloutek |
125 ml | olej |
1 lžíce | rum |
300 g | mouka |
250 g | smetana ke šlehání (33%) |
2 lžíce | kypřicí prášek do pečiva |
2 lžíce | kakao |
Připravíme si těsto: Bílek ušleháme s 50 g cukru a odložíme stranou. V jiné nádobě ušleháme žloutek s vodou a zbytkem cukru, až vznikne pěna, poté přidáme olej. Nyní promícháme s mouku, práškem do pečiva a kakaem, vytvoříme těsto. Nakonec opatrně promícháme se sněhem z bílků.
Hotové těsto naplníme do formy vyložené pečícím papírem. Korpus pečeme při teplotě 160 °C asi 45 minut, na troubě navolíme program pečení seshora a zezdola.
Dále si připravíme krém: Čokoládu rozpustíme ve vodě, poté přidáme smetanu, žloutek a panáka rumu. Následně přimícháme šlehačku.
Korpus dortu vodorovně rozkrojíme. Asi polovinu krému rozmažeme po spodní části korpusu. Nasadíme jeho horní část a jemně stlačíme. Zbytek krému rozmažeme po celém dortu. Poté dort necháme stát v chladu alespoň 5 hodin.
Smetanovo-čokoládový dort nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme třeba k odpolední kávičce.
Nepečený Oreo dort krok za krokem
Tento krémový dort s čokoládou a Oreo sušenkami si jistě oblíbíte. Krok za krokem si ho můžete s námi připravit, určitě to zvládnete!
Čokoládový Sacher dort: Naučíme vás ho krok za krokem
Recept na velmi oblíbený a chuťově úžasný čokoládový dort, který podle našeho fotonávodu hravě zvládnete.
autor jihotyrolska.kucharka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena