2 lžičky | cukr | |
400 ml | voda | |
200 g | smetana ke šlehání | |
1 ks | hovězí bujón | |
4 lžíce | hotová světlá jíška | |
podle chuti | ||
---|---|---|
100 g | okurka sterilovaná |
Do kastrolu nalijeme 400 ml vody a přidáme 100 g najemno nakrájených sterilovaných okurek. Vaříme podle tuhosti okurek 10 - 15 minut. Vložíme kostku hovězího bujonu (ne masox) a po rozpuštění vsypeme 4 vrchovaté lžíce světlé jíšky. Základ omáčky necháme za stálého míchání provařit asi 5 minut. K omáčce vmícháme vmícháme 200 g 30% šlehačky. Krátce prohřejeme a dochutíme 2 lžičkami cukru. Bujon lze nahradit solí. Smetanovou okurkovou omáčku podáváme s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem. Hodí se i k bramborám a vařenému vejci.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Autor:JanaB
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena