Smetanová okurková omáčka

Recept na tuto omáčku je velmi rychlý. Podáváme s knedlíkem nebo bramborem.


4.029x
30 min
4×

Postup přípravy

Do kastrolu nalijeme 400 ml vody a přidáme 100 g najemno nakrájených sterilovaných okurek. Vaříme podle tuhosti okurek 10 - 15 minut. Vložíme kostku hovězího bujonu (ne masox) a po rozpuštění vsypeme 4 vrchovaté lžíce světlé jíšky. Základ omáčky necháme za stálého míchání provařit asi 5 minut.

K omáčce vmícháme vmícháme 200 g 30% šlehačky. Krátce prohřejeme a dochutíme 2 lžičkami cukru. Bujon lze nahradit solí.

Smetanovou okurkovou omáčku podáváme s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem. Hodí se i k bramborám a vařenému vejci.
user-icon

autor JanaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanová okurková omáčka

Zpět na recept