Houby rostou jako po dešti. Vaříme omáčky, polévky a jiná houbová jídla. Vyzkoušejte i tuto báječnou pochoutku.
sůl | |
2 ks | vejce |
2 lžíce | máslo |
1 lžíce | mléko |
1 lžička | bazalka |
1 lžička | oregano |
1 lžička | provensálské koření |
400 g | houby čerstvé |
Houby očistíme, nakrájíme na malé kousky, opláchneme a necháme okapat. Máslo rozpustíme na pánvi, vsypeme houby a dusíme. Po chvíli přidáme koření, osolíme a dusíme doměkka. Vejce rozšleháme s mlékem a když jsou houby měkké, vlijeme do pánve. Mícháme do ztuhnutí a ihned podáváme. Nejlépe s čerstvým pečivem.
Ke konci prázdnin, kdy už se děti začínají těšit na školu, se naše lesy opět plní houbaři. Začíná podzimní sezóna plná hřibů, bedlí i babek. Chopte se košíku a zkuste své štěstí.
Houbařská sezóna je v plném proudu: Recepty na smaženici z hub 6x jinak
Přinesli jste si z procházky lesem plný košík hub? Byla by škoda nevyužít této sezóny a nepřipravit si z nich tolik oblíbenou smaženici. Přinášíme vám klasické i netradiční recepty.
autor admin_janach
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena