Lehké, dietní a zdravé jídlo pro každou příležitost.
marináda | |
---|---|
500 g | sardinky |
1 hrneček | olivový olej |
2 lžičky | sůl |
1 lžička | mletý pepř |
4 stroužky | česnek |
2 snítky | tymián |
4 lístky | máta |
na obalení | |
2 hrnečky | hladká mouka |
na ozdobu | |
2 ks | cibule |
příloha | |
8 lístků | kapusta |
1 svazek | mrkev |
5 ks | vařená vejce |
Opláchnuté sardinky obalíme ve směsi - olivový olej, česnek, sůl, pepř, máta a citronový tymián. V této marinádě necháme asi 30 minut, pak ryby vyjmeme a z obou stran obalíme v mouce. Smažíme z obou stran na rozpáleném oleji, sardinky by měly mít zlatavou barvu a měly by být křupavé.
Na druhé pánvi osmažíme do hněda kolečka cibule, kterou pak ryby na talíři bohatě posypeme. Jako přílohu podáváme na páře připravenou zeleninu, nejlépe mrkev a listy kapusty, může být i kukuřice, hrášek nebo zelené fazolky. Přidáme natvrdo uvařená vejce a zeleninu na talíři posolíme dle chuti a zakápneme olivovým olejem.
Smažené sardinky s dušenou zeleninou a vejci podáváme se sklenkou vychlazeného bílého vína.
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.
Videorecept na ty nejlepší smažené cibulové kroužky, jaké jste kdy jedli!
Vyzkoušejte tuto výbornou chuťovku - opravdu křupavé cibulové kroužky vylepšené slaninou a obalem z rozdrcených tortilla chipsů. Příprava je velmi snadná.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena