Smažené karbanátky

Recept na tradiční smažené karbanátky z mletého masa.


4.5810x
60 min
169×

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s vodou a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Malou cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Pak přidáme vejce, pepř, kmín, majoránku, prolisovaný česnek nebo lžičku sušeného česneku, petrželku nebo pažitku, sůl, cibuli, mouku a strouhanku podle potřeby. Hmotu dobře propracujeme. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova. Smažené karbanátky podáváme s bramborovou kaší, sypanou nakrájenou jarní cibulkou a doplníme čerstvou zeleninou. Smažené karbanátky podáváme ihned po usmažení, tak chutnají nejlépe.


Zobrazit přes 90 dalších receptů pro karbanátky?


Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!


Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?


Milujete


Šťouchané brambory se slaninou a cibulkou


(doba přípravy 20 min)


Šťouchané


Recept na smažené karbanátky krok za krokem


Fotorecept na klasické smažené karbanátky z mletého masa. S bramborovou kaší chutnají výborně, přitom příprava není nijak složitá. Lze si je zpestřit přidáním nastrouhané kořenové zeleniny.


Recept


 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené karbanátky

Zpět na recept