Slaný koláč z listového těsta s mletým ochuceným masem, rajčaty a sýrem feta. Recept, který je ve výsledku je výbornou chuťovkou při posezení s přáteli.
80 g | sýr feta |
3 ks | velké rajče |
300 g | mleté vepřové maso |
1 balíček | listové těsto (rozválený plát) |
podle chuti | |
---|---|
4 stroužky | česnek |
sůl | |
1 lžíce | kečup sladký |
mletý černý pepř | |
1 lžíce | koření Kassoori Methi (pískavice) |
1 lžíce | rukolové pesto |
Omytá rajčata nakrájíme na plátky a oloupaný česnek prolisujeme. Mleté maso osolíme, opepříme a na malém množství oleje orestujeme a ochutíme polovinou prolisovaného česneku, bylinkami pískavice a lžící kečupu. Směs necháme vychladnout. Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem, na který rozprostřeme listové těsto, které na několika místech propícháme vidličkou. Těsto potřeme pestem, poklademe masovou náplní a plátky rajčat, která potřeme zbývajícím česnekem, opepříme a posypeme strouhaným sýrem. Slaný rajčatový koláč s masem pečeme v předehřáté troubě při 220 °C, dokud okraje koláče nezezlátnou. Mírně vychladlý rajčatový koláč s masem rozkrájíme na porce a podáváme s čerstvou zeleninou.
6 báječných receptů na slané koláče
Slané koláče neboli quiche jsou typickým francouzským pečivem, které podáváme nejen jako chuťovku, ale také skvěle nahradí teplou večeři. Dají se připravit na sto způsobů, ale vsaďte s námi na jistotu, vybrali jsme pro vás 6 opravdu vydařených receptů.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena