Slané košíčky plněné směsí z vařených vajec, ančoviček a majonézy. Jedna z možností, jak upotřebit navíc uvařená vejce. Připravte si tuto výbornou chuťovku!
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
citronová šťáva | |
mletý černý pepř | |
těsto | |
1 ks | vejce |
150 g | máslo |
220 g | hladká mouka |
náplň | |
150 ml | majonéza |
1 konzerva | ančovičky |
1 lžíce | zakysaná smetana |
1 lžíce | petrželová nať |
5 ks | vejce natvrdo |
2 lžíce | čerstvá pažitka |
Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek
Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách vaří vajíčka tak, že mu neprasknout a uvaří se takzvaně "na švestkovo". Navíc vám prozradí malý trik, aby šla vajíčka dobře oloupat. Zapomeňte na sůl nebo ocet.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena