Recept na grilované kousky ze směsi mletého hovězího a vepřového masa, které podáváme na chlebu se slaninou a cibulí. Chuťovka k pivu nebo vínu nejen při zahradním grilovaní.
3 stroužky | česnek |
olej | |
1 lžíce | solamyl |
3 ks | cibule |
300 g | hovězí zadní |
300 g | vepřový bůček |
100 ml | černé pivo |
150 g | anglická slanina (plátky) |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
hořčice plnotučná | |
mletý černý pepř | |
chilli paprika | |
na ozdobu | |
pažitka | |
podle potřeby | |
chléb |
Očištěné hovězí a vepřové maso nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku. Cibuli oloupeme. Jeden kus cibule nakrájíme na drobné kostičky, které na oleji opečeme dorůžova. Zbývající cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Očištěné stroužky česneku utřeme se solí a pepřem dohladka. V míse promícháme mletou masovou směs s osmaženou cibulkou, utřeným česnekem, pivem, solamylem a chilli paprikou. Směs necháme v chladu aslespoň 3 hodiny odležet. Z odleželého masa tvoříme mokrýma rukama placky, které opékáme na grilu z obou stran dorůžova. Současne s nimi grilujeme i slaninu a na kolečka nakrájenou cibuli. Plátky chleba potřeme hořčicí, poklademe ogrilovanou slaninou, masem a cibulí. Sendviče s grilovaným masem podáváme s čerstvou zeleninou a pikantními omáčkami.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Prodloužený víkend, krásné letní počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí grilovačku.
Na luxusní grilované maso je zapotřebí jediné - recept na skvělou marinádu!
Kdo z nás by se netěšil na letošní první maso připravené na grilu. Perfektní chuť vepřového, hovězího či kuřecího plátku zajistí marinády z koření, bylinek a dochucovadel. Které jsou ty nej?
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena