Rýžový dezert s dýní a sirupem

Vyzkoušejte recept na sladký rýžový dezert s dýní a domácím sirupem, který je vhodný například při oslavě dětských narozenin..


4.024x
45 min

Postup přípravy

1 - 2 dny předem si připravíme sirup a marinované plátky dýně, které budeme potřebovat na ozdobu moučníku. Z oloupané dýně nakrájíme škrabkou na brambory asi 10 velmi tenkých plátků. Plátky spaříme vařící vodou a následně ochladíme studenou vodou. Připravíme sirup. Promícháme jablkový džus s vodou, cukrem, nastrouhanou pomerančovou kůrou, skořicí, badyánem a hřebíčkem. Směs přivedeme k varu a necháme zvolna zredukovat asi na polovinu. Část ještě vařícího sirupu nalijeme na dýňové plátky a necháme marinovat. Zbývající sirup uchováme pro další přípravu receptu.

Oloupanou a nadrobno nakrájenou dýni krátce podusíme na másle doměkka. Rýži uvaříme v neochucené vroucí vodě do poloměkka a scedíme. Poloměkkou rýži za stálého míchání a přilévání horkého mléka rozvaříme na kaši. Potom vmícháme podušenou dýni, vanilkový cukr a zbývající sirup a vaříme, dokud směs nezhoustne. Ještě teplou dýňovou kaši rozdělíme do olejem vytřených misek a necháme vychladnout.

Vychladlou a ztuhlou dýňovou kaši vyklopíme na talířky, pokapeme sirupem, ozdobíme marinovanými dýňovými plátky a lístkem máty.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžový dezert s dýní a sirupem

Zpět na recept