Recept na nejrychlejší a skvělý jablečný závin, kterým potěšíte každou návštěvu.
1 ks | listové těsto (rozválený plát) |
na potření | |
---|---|
1 ks | vejce |
náplň | |
4 ks | jablko |
3 lžičky | rozinky |
1 lžička | skořice mletá |
3 lžíce | vanilkový cukr |
Jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo a vymačkáme z nich šťávu. Nastrouhaná jablka smícháme s vanilkovým cukrem, skořicí a rozinkami. Plát listového těsta rozbalíme a doprostřed rozprostřeme jablečnou směs. Směs plátem těsta zabalíme a hlavně pořádně spojíme konce těsta. Závin potřeme vajíčkem a dáme péct na 170 °C cca 25 minut, dokud těsto nezezlátne. Rychlý jablečný závin můžeme podávat i teplý a ozdobený pravou domácí šlehačkou.
Záviny a štrúdly na sladko i na slano: Klasické i nápadité recepty do vaší kuchařky
Rádi pečete a hledáte inspiraci, co si dopřát sladkého ke kávičce? Nebo vás čeká rodinná oslava a nedáte dopustit na domácí slané chuťovky? V obojím případě máme pro vás skvělé tipy. Připravili jsme pro vás ty nejlepší recepty na slané i sladké záviny a štrúdly a poradíme, čím tentokrát těsto naplnit. Nechybí ani recept na domácí listové těsto.
Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend
Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.
autor Just cook
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena