Broskvový dezert z bílého chleba a vaječného krému. Místo broskví můžeme použít meruňky nebo nektarinky. Vše připravujeme pouze na pánvích.
5 lžic | voda |
2 lžíce | citronová šťáva |
4 ks | broskev |
4 plátky | bílý chléb |
3 lžíce | třtinový cukr |
těstíčko | |
---|---|
4 lžíce | cukr |
4 ks | vejce |
4 lžíce | smetana ke šlehání |
podle potřeby | |
olej | |
máslo |
Příprava ovoce: Malé broskve omyjeme a vypeckujeme. Na velkou pánev dáme malé množství oleje a zahřejeme. Rozložíme broskve řezem dolů, vše zasypeme třtinovým cukrem, přidáme asi 1 lžíci másla a zvolna propékáme, dokud se cukr nerozpustí. Potom půlky broskví otočíme, přilijeme asi 5 lžic vody a citronovou šťávu. Měkké broskve se vzniklou šťávou odstavíme z tepla a necháme vychladnout. Z bílého chleba odkrojíme 4 plátky silné asi 2 cm. Do šlehače vložíme celá vejce, cukr a tekutou šlehačku. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hladký a hustý krém. Do tohoto krému namočíme plátky chleba asi na 1 - 2 minuty. To záleží na síle chleba a jeho tvrdosti. Smočené plátky chleba pečeme z obou stran na oleji dozlatova. Opečené tousty rozložíme na talířky, na ně klademe připravené broskve, vše zakapeme šťávou a podáváme ozdobené šlehačkou, smetanou nebo jogurtem. Rychlý dezert s broskvemi chutná teplý i studený.
Recept na krémový koláč s broskvemi krok za krokem
Další ovoce, které právě dozrává na zahrádkách, jsou broskve. Dnes si z nich podle podrobného FOTORECEPTU připravíme vynikající koláč.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena