Lehký vegetariánský oběd, který je do 20 minut na stole.
Rýži uvaříme podle návodu v osolené vodě.
Celý velký pórek očistíme a nakrájíme na nudličky. Máslo rozehřejeme na hlubší pánvi, vsypeme pórek a osmahneme. Cca po 5 minutách osolíme, opepříme a znovu orestujeme. Podlijeme trochou vody a necháme podusit do změknutí.
Tofu, já použila marinované, nakrájíme na kostičky a také zlehka orestujeme.
Uvařenou a scezenou rýži přidáme k pórku, vmícháme i tofu a podle chuti okořeníme. Já použila jen bylinkovou sůl a čerstvě namletý barevný pepř. Zasypeme oblíbenou čerstvou bylinkou a můžeme podávat. Kdo chce, může na vrch přidat ještě hoblinky parmazánu.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Jak na správné a chuťově dokonalé rizoto?
Do rizota se většinou pouštíme, pokud chceme zpracovat zbytky rýže, proto ho mnozí chápou, jako jakýsi podřadný "pokrm chudých". Ani školní jídelny tomuto jídlu moc reputaci nepozvedly, Pokusíme se vám ale dokázat, že rizotem byste klidně mohli pohostit krále.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena