Rybízová bábovka

Proč nevyzkoušet bábovku s rybízem a jablkem? Je sice o něco více kalorická, ale určitě vám bude chutnat.


4.518x
60 min
1×

Postup přípravy

Rybíz (červený, bílý) očistíme a oloupané jablko nakrájíme na kostičky. Ovoce smícháme s trochou hrubé mouky.

Změklé máslo utřeme s polovinou cukru. Pak do směsi zašleháme žloutky a pudinkový prášek (vanilkový, smetanový, karamelový). Nakonec do vyšlehané pěny přisypeme skořicový cukr i citronovou kůru a vmícháme ohřátou smetanu.

Bílky vyšleháme se zbylým cukrem do pevného sněhu. Po částech sníh spolu s moukou přidáme do těsta. Nakonec do těsta na rybízovou bábovku vmícháme připravené ovoce.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a zvolna pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut na 170 °C.

Rybízovou bábovku necháme částečně vychladnout, potom bábovku opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně. Před podáváním posypeme rybízovou bábovku cukrem, případně ozdobíme kuličkami rybízu.

Další skvělé recepty na bábovku


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybízová bábovka

Zpět na recept