Rybízová bábovka

Proč nevyzkoušet bábovku s rybízem a jablkem? Je sice o něco více kalorická, ale určitě vám bude chutnat.


4.518x
60 min
1×

Ingredience

8 ksvejce
200 gmáslo
1 ksjablko
250 gcukr krupice
150 grybíz
370 ghladká mouka
0.5 lžičkycitronová kůra
1 kelímeksmetana ke šlehání
1 balíčekskořicový cukr
1 balíčekpudinkový prášek

na ozdobu

rybíz
skořicový cukr

na obalení

hrubá mouka

podle potřeby

hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání

Postup přípravy

Rybíz (červený, bílý) očistíme a oloupané jablko nakrájíme na kostičky. Ovoce smícháme s trochou hrubé mouky. Změklé máslo utřeme s polovinou cukru. Pak do směsi zašleháme žloutky a pudinkový prášek (vanilkový, smetanový, karamelový). Nakonec do vyšlehané pěny přisypeme skořicový cukr i citronovou kůru a vmícháme ohřátou smetanu. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem do pevného sněhu. Po částech sníh spolu s moukou přidáme do těsta. Nakonec do těsta na rybízovou bábovku vmícháme připravené ovoce. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a zvolna pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut na 170 °C. Rybízovou bábovku necháme částečně vychladnout, potom bábovku opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně. Před podáváním posypeme rybízovou bábovku cukrem, případně ozdobíme kuličkami rybízu.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rybízová bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena