Recept na teplou chuťovku ze dvou druhů sýra. Smaženky podáváme horké s majonézovými omáčkami nebo dipy. Skvělá chuťovka i na zahradní párty.
150 g | mini mozzarellky |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
pepř | |
těstíčko | |
2 ks | vejce |
100 g | eidam |
2 lžíce | škorobová moučka |
na ozdobu | |
bylinky | |
podle potřeby | |
olej na smažení |
Mozzarellové višničky necháme okapat. Osušíme a poprášíme škrobovou moučkou. Tvrdý sýr nastrouháme najemno. Těstíčko: Rozšlehaná vejce promícháme se škrobovou moučkou a nastrouhaným sýrem. Podle potřeby osolíme a opepříme. Mozzarelové kuličky namáčíme do těstíčka a pomocí lžičky vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova. Roztřepané smaženky podáváme horké. Výborně chutnají s tatarskou omáčkou nebo různými dipy. Můžeme je také podávat jako hlavní chod s bramborovým salátem s vejci.
Zdravější smažení: Jak si na smažených pokrmech pochutnat bez výčitek?
Smažení patří mezi oblíbené způsoby přípravy pokrmů a možná si ani neuvědomujeme, jak velkou část našeho každodenního stravování tvoří právě smažené pokrmy.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena