Někteří odvážlivci už rozpálili s prvním sluníčkem i gril. Máme pro vás tip na grilované šťavnaté roštěnky s netradičním kořením.
1 lžička | zázvor |
3 lžíce | olivový olej |
4 plátky | hovězí roštěnka |
0.4 ks | skořice celá |
7 kuliček | celý černý pepř |
7 kuliček | celý červený pepř |
5 ks | celý kardamom |
podle chuti | |
---|---|
sůl |
Silnější plátky z roštěnce (asi 2 cm vysoké) očistíme a zbavíme blan. Kardamom, oba druhy celého pepře a skořici rozdrtíme v hmoždíři. Oloupaný zázvor nastrouháme najemno a promícháme s olejem a rozdrceným kořením. Touto kořeněnou směsí maso potřeme z obou stran a necháme v chladu několik hodin, nejlépe však přes noc odležet. Odleželé maso osolíme a grilujeme na středně rozpálených uhlících z každé strany asi 3 - 4 minuty. Potom maso přendáme do litinové nádoby, zakryjeme a necháme na okraji grilu asi 5 - 7 minut dojít. Kořeněné šťavnaté roštěnky na grilu podáváme s čerstvou zeleninou, pikantními dipy a pečivem.
Recept na vídeňskou roštěnou krok za krokem
Hovězí roštěnec se hodí na pečení i dušení. Roštěná po vídeňsku je celkem snadná na přípravu a s opečenou cibulkou nemá chybu. FOTORECEPT krok za krokem.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Nadcházející víkend, krásné letní počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí grilovačku.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena