Rolovaný bůček s pestem

Vyzkoušejte recept na pečenou rolku z bůčku s chutí pesta a česneku. Pokrm výborně doplňuje zapečený řapíkatý celer a červená kapie.


4.58x
90 min
2×

Postup přípravy

Plát libového vepřového bůčku očistíme a zbavíme kůže tak, aby na mase zůstala bílá vrstva tuku, kterou nakrájíme na drobnou mřížku. Oloupaný česnek prolisujeme a v mističce smícháme se 2 lžícemi chilli oleje a lžící strouhaných mandlí dohladka. Kapie očistíme a nakrájíme na kroužky. Řapíky celeru oloupeme a pokrájíme na špalky asi 2 cm dlouhé.

Plát bůčku osolíme, opepříme a z masité strany silně potřeme směsí pesta. Maso pevně svineme v rolku, kterou zajistíme potravinářskou nití. Pak rolku ze všech stran zprudka opečeme na oleji a přendáme do pekáčku. Bůčkovou rolku s pestem podlijeme malým množstvím vývaru a ve středně vyhřáté troubě upečeme doměkka. Ke konci pečení teplotu zvýšíme a k výpeku přidáme nakrájenou kapii a celer. Na mase se vytvoří růžová krustička a zelenina bude akorát, ne rozvařená.

Z upečené bůčkové rolky s pestem odstraníme nitě, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na porce. Maso obložíme zeleninou, přelijeme šťávou a podáváme s opečeným bramborem nebo hranolky.

Češi milují vepřové! Ale jak jej správně připravit?

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rolovaný bůček s pestem

Zpět na recept