Rolovaný bůček s pestem

Vyzkoušejte recept na pečenou rolku z bůčku s chutí pesta a česneku. Pokrm výborně doplňuje zapečený řapíkatý celer a červená kapie.


4.58x
90 min
2×

Ingredience

3-4 stroužkyčesnek
1 lžícemandle
2 ksčervená kapie
1 kgvepřový bůček
5 řapíkůřapíkatý celer
1 lžícebazalkové pesto
2 lžícečervený chilli olej

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Plát libového vepřového bůčku očistíme a zbavíme kůže tak, aby na mase zůstala bílá vrstva tuku, kterou nakrájíme na drobnou mřížku. Oloupaný česnek prolisujeme a v mističce smícháme se 2 lžícemi chilli oleje a lžící strouhaných mandlí dohladka. Kapie očistíme a nakrájíme na kroužky. Řapíky celeru oloupeme a pokrájíme na špalky asi 2 cm dlouhé. Plát bůčku osolíme, opepříme a z masité strany silně potřeme směsí pesta. Maso pevně svineme v rolku, kterou zajistíme potravinářskou nití. Pak rolku ze všech stran zprudka opečeme na oleji a přendáme do pekáčku. Bůčkovou rolku s pestem podlijeme malým množstvím vývaru a ve středně vyhřáté troubě upečeme doměkka. Ke konci pečení teplotu zvýšíme a k výpeku přidáme nakrájenou kapii a celer. Na mase se vytvoří růžová krustička a zelenina bude akorát, ne rozvařená. Z upečené bůčkové rolky s pestem odstraníme nitě, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na porce. Maso obložíme zeleninou, přelijeme šťávou a podáváme s opečeným bramborem nebo hranolky.


Češi milují vepřové! Ale jak jej správně připravit?


Pesto na víc způsobů: Jak ho použít při vaření?


Pesto nebo Pesto alla genovese je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Kromě pesta bazalkového se můžeme setkat s omáčkou připravenou také ze špenátu, medvědího česneku či rukoly. Pojďme se podívat na samotnou přípravu, ale také chuťově vynikající recepty, kde pesto hraje významnou roli.


Pesto


Sezóna medvědího česneku odstartovala - naučte se z něj připravit skvělé pesto, polévku i přílohu


Nezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?


Sezóna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rolovaný bůček s pestem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.