Rizoto s rajčaty a masem

Ostré rizoto s rajčaty, česnekem, feferonkami a kuřecím masem na italský způsob.


4.718x
60 min

Ingredience

8 stroužkůčesnek
4 lžícemáslo
300 grýže
200 mlbílé víno
1 balíčekstrouhaný parmazán
400 gkuřecí prsa
400 mlmasový vývar
3 lžícehrášek sterilovaný
800 gmasitá rajčata
8 ksjarní cibulka (bílá část)

podle chuti

sůl
8 lístkůrozmarýn
mletý černý pepř
4 ksnakládané feferonky

na ozdobu

nať cibulová

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji.. Bílé cibulky očistíme a nasekáme na drobno. Česnek sloupneme a stroužky jemně pokrájíme. Okapané feferonky očistíme od semínek a jemně nakrájíme. Rýži propereme pod tekoucí vodou. Omytá rajčata spaříme vařící vodou, zbavíme slupky a nakrájíme na kolečka. Na másle necháme zpěnit cibulku s česnekem, vsypeme okapanou rýži a ještě chvíli restujeme. Přidáme připravené maso, feferonky, sůl, pepř a rozmarýn. Vše podlijeme vínem a necháme přejít varem. Podlijeme vývarem a lehce vmícháme nakrájená rajčata. Dusíme velice zvolna pod pokličkou, dokud se tekutina nevsákne do rýže a vývar se neodpaří. Nakonec vmícháme sterilovaný hrášek a můžeme podávat. Hotové rizoto rozdělíme na porce, posypeme strouhaným parmazánem a ozdobíme usekanou natí jarní cibulky. Rizoto s rajčaty a masem podáváme s čerstvými zeleninovými saláty.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rizoto s rajčaty a masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena