Chutně připravená ryba podávaná s bramborovou přílohou s černými olivami a kostičkami rajčete. Recept na rybí specialitu k obědu nebo večeři.
4 porce | filet z mořského vlka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
2 snítky | rozmarýn |
citronová šťáva | |
mletý černý pepř | |
příloha | |
400 g | brambory |
1 ks | rajče |
1 hrst | černé olivy |
salát | |
rukola | |
podle potřeby | |
olivový olej | |
na ozdobu | |
listová petržel |
Oloupané velké brambory nakrájíme na co nejtenčí plátky. Plátky rozložíme na pekáč s pečicím papírem. Pečicí papír předtím pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Brambory okořeníme i z vrchu, přidáme pokrájené olivy a kostičky rajčete. Dáme do trouby a upečeme dozlatova na vyšší teplotu. Filety z mořského vlka osolíme a opepříme z obou stran. V pánvi rozehřejeme olivový olej a rybu orestujeme, nejprve kůží dolů, na závěr rybku otočíme a pánev můžeme vypnout. K rybě můžeme přidat pár lístků čerstvých bylinek. Nakonec filety zakápneme citronovou šťávou. Připravíme si ještě jednoduchý salát – rukolu zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Mořského vlka servírujeme s opečenými chipsy, s rukolovým salátem a pořádnou dávkou listové petržele. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Recept na pstruha v alobalu se zeleninou krok za krokem
Vyzkoušejte jeden z nejjednodušších receptů na přípravu skvělé ryby z českých řek.
Recept na pstruha na cuketě s cibulí krok za krokem
Jemné maso pstruha se skvěle doplňuje s chutí cukety a cibule. Vyzkoušejte tuto kombinaci! Pokrm je lehký, dietní a to po vánočních svátcích jistě přijde vhod. Podrobný FOTORECEPT.
autor Zdeněk Pohlreich
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena