Rychlá a sytá polévka z loupaných rajčat s masovo-sýrovými nočky a drobnými těstovinami.
5 stroužků | česnek |
1 hrst | petrželka |
1 ks | cibule |
1 lžička | rozmarýn |
1 l | masový vývar |
150 g | hovězí mleté maso |
1 lžíce | škorobová moučka |
50 g | strouhaný sýr |
400 g | loupaná rajčata |
100 g | vařené těstoviny orzo |
podle chuti | |
---|---|
cukr | |
sůl | |
chilli koření | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
olej | |
na ozdobu | |
baby rajčata |
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Lístky rozmarýnu usekáme. Mleté maso osolíme, opepříme, ochutíme chilli kořením a promícháme se strouhaným sýrem. Spojíme s máčeným škrobem a necháme v chladu rozležet. Těstoviny uvaříme ve vařící vodě podle návodu na obalu. Na oleji zvolna zpěníme cibulku a česnek. Potom vmícháme loupaná rajčata z konzervy, cukr, rozmarýn, ostatní koření a krátce podusíme. Zalijeme vývarem a polévku přivedeme k varu. Z masové směsi mokrýma rukama tvarujeme malé kuličky, které vkládáme do polévky a zvolna povaříme asi 15 minut. Horkou rajskou polévku s masovými nočky podle potřeby dochutíme a vmícháme usekanou petrželku. Na talíře rozdělíme těstoviny, na které položíme rozkrojené baby rajčátko a přelijeme hotovou polévkou.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena