Pravé italské tiramisu z mascarpone

Toto je recept na pravé italské tiramisu bez českých "vylepšení".


4.4643x
30 min
31×

Postup přípravy

Nejprve uvaříme kávu a nejlépe ji pak nalijeme do hlubokého talíře. Budeme ji potřebovat vlažnou. Připravíme si dvě misky. Vajíčka rozdělíme na bílek a žloutek, do každé misky jednu část. Ke žloutku přidáme dvě polévkové lžíce cukru a zamícháme. Necháme rozpustit a zatím připravíme z bílku tuhý sníh.

Ke žloutkům přidáme 2 balení sýra Mascarpone a zamícháme (nešlehat!),
dokud se to nespojí. Potom do hmoty pomalu vmícháme sníh, aby nesplaskl.
Do vlažné kávy nezapomeneme přidat 2 - 3 lžičky Amaretta.

Vezmeme malou dortovou formu nebo jinou nádobu, ve které chceme připravit Tiramisu. Do kávy namáčíme piškoty, doporučuji jen na jedné straně, a uděláme základnu. Na to dáme poctivou vrstvu krému a další vrstvu namočených piškotů. Poslední vrstva musí být krém. Povrch tiramisu posypeme kakaem, nejlépe přes sítko, a dáme přes noc do lednice.

Cena asi 120kč na 1 až 6 porcí, tedy bez Amaretta. To ale vydrží na horu tiramisu.
user-icon

autor Exanima


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pravé italské tiramisu z mascarpone

Zpět na recept