Recept na jednoduchou tatarskou omáčku, jak mě ji naučila maminka.
1 ks | cibule |
2 balení | majonéza |
2-3 ks | okurka sterilovaná |
1 lžíce | lák z okurek |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř |
Nejprve nakrájíme cibuli a okurky na velmi drobné kousky. Cibuli s okurkou vložíme do misky, osolíme a opepříme. Pepřem nešetříme, já dávám jednu polévkovou lžíci. Přidáme majonézu. Nejlepší majonéza podle mě je ve žlutooranžovém pytlíku Poličanka. Nakonec přidáme trochu nálevu z okurek. Opravdu jen malinko, čím více vody, tím řidší tatarka bude. Vše pečlivě smícháme. Vše je možné dát podle chuti, jak kdo má rád. Kdo má rád ostřejší chuť, může k domácí tatarce přimíchat drcené chilli a udělat si tzv. ďábelku. Pravou domácí tatarku podáváme s hranolky nebo krokety.
Bramborový salát na jedničku: Povyšte ho domácí majonézou!
Majonéza je velmi oblíbená pro své mnohostranné použití a své významné místo zaujímá hlavně v době nastávajících Vánoc a silvestrovských oslav. Jak na domácí majonézu, aby se opravdu podařila?
Studené omáčky k chuťovkám: Začněte základní majonézou a kombinujte
Zkuste si připravit některou ze studených omáček, které lze všestranně kombinovat. Začneme receptem na základní majonézu.
autor Misaela
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena