Máte rádi povidla? Toto cukroví bez hory cukru se stane vašim favoritem!
1 ks | vejce |
50 g | máslo |
1 lžíce | kakao |
2.5 lžíce | med |
100 g | cukr moučka |
1 lžička | soda |
250 g | hladká mouka |
1 lžička | kypřicí prášek do perníku |
1 lžička | koření do perníku |
poleva | |
---|---|
100 g | čokoláda |
na ozdobu | |
ořechy |
Nejprve si připravíme perníková kolečka. V menší misce si smícháme tekuté suroviny, tedy vejce, rozpuštěné máslo (ne horké) a rozpuštěný med (pokud je zcukernatělý, rozpustit také). Ve větší míse si promícháme sypké suroviny, tedy mouku se sodou (případně i práškem do perníku), kakao, moučkový cukr, koření a skořici. Následně misku s tekutými surovinami přelijeme do mísy se sypkými surovinami a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň pár hodin uležet v lednici. Po vytažení z lednice necháme pár minut odstát a vyválíme placku cca 3 - 4 mm silnou (tenší ne) a vykrajujeme kolečka. Perníčky dáváme na plech s většími rozestupy a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 5-10 minut (podle trouby). Povidla dochutíme perníkovým koření, skořicí, pokud jsou velmi kyselá, tak dosladíme moučkovým cukrem. Pomocí zdobícího sačku (nebo malé lžičky) tvoříme kopečky povidel na vychladlých kolečkách z perníku. Namáčíme v čokoládě a seshora ozdobíme ořechem.
Povidlové bochánky skladujeme v chladu a suchu.
autor Markéta v troubě
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena