Pomerančová tříšť

Jako příloha plátky pomeranče a čerstvé lístečky máty nebo meduňky na ozdobu.


0.00x
15 min

Postup přípravy

Cukr svaříme se 4 lžícemi vody a mícháme, dokud se nerozpustí. Pak jej odstavíme a vmícháme likér.
Pomeranče rozpůlíme, šťávu vymačkáme, přecedíme a 1/2 l jí přidáme k cukru. Tekutinu zmrazíme v ploché misce.
Šťáva začne namrzat nejdříve při okrajích misky. Krystalky stěrkou každou hodinu vmícháme do tekuté části. To opakujeme tak dlouho, až dosáhneme žádoucího zrnění.
Šlehačku ušleháme do krémova. Tříští naplníme vychlazené poháry a přizdobíme šlehačkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pomerančová tříšť

Zpět na recept