Recept na netradiční polentový koláč s jablky, skořicí a tvarohem.
180 g | polenta |
50 g | sušené bio brusinky |
700 ml | rostlinné mléko |
4 ks | jablka Golden |
2 lžičky | skořice mletá |
6 lžic | javorový sirup |
500 g | tučný tvaroh ve vaničce |
Do hrnce nalijeme rostlinné mléko a přidáme polentu, brusinky a dvě lžíce javorového sirupu. Vše pečlivě promícháme a pomalu vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Takto připravenou polentu vylijeme na pečícím papírem vyloženou formu. Jablka oloupeme a nastrouháme na struhadle nahrubo a smícháme s třtinovým cukrem a skořicí. Tuto směs přendáme na připravenou polentu, posypeme nasekanými pekanovými ořechy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C zhruba na 30 minut. Mezitím si vyšleháme měkký tvaroh, do kterého přidáme 4 lžíce javorového sirupu. Po 30 minutách vyndáme koláč z trouby a přendáme na něj tvarohovou vrstvu. Pečeme ještě zhruba 20 minut.
Po upečení můžeme polentový koláč s jablky poprášit skořicí a poté necháme koláč zcela vychladnout.
Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině
Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.
Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend
Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena