Recept na pečenou zeleninu, kterou lze podávat jako zdravý hlavní chod třeba s bramborovou kaší.
6 ks | mrkev |
2 ks | šalotka |
1 ks | dýně Hokaido |
podle chuti | |
---|---|
oregano | |
směs koření na grilovanou zeleninu | |
podle potřeby | |
olivový olej |
Dýni omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme a nakrájíme na měsíčky. Cibuli očistíme a nakrájíme na měsíčky či proužky, mrkev oškrábeme nakrájíme na hrubší nudličky. Pekáček vymažeme olejem, vsypeme promíchanou zeleninu a posypeme kořením na grilovanou zeleninu, já přidala i sušené oregano, aby byla zelenina voňavější. Znovu zakapeme trochou olivového oleje a promícháme. Podzimní zeleninu pečeme na 200 °C za občasného promíchání asi 45 minut, dokud není zelenina měkká. Podzimní zeleninu z pekáčku podáváme jako hlavní chod třeba s bramborovou kaší.
Chutě babího léta: Vařte z hub, dýně a řepy skvěle vyladěné pokrmy
Letošní letní prázdniny končily opravdu netypicky, někde bylo počasí ryze podzimní, s deštěm, větrem a teplotami, které bychom očekávali třeba i v listopadu. Pokud jste od přírody zimomřiví, zřejmě smutníte nad brzkým koncem prázdninových měsíců, i když začátek září přinesl celkem příjemné teploty babího léta. Co si tedy uvařit, když léto ještě úplně nekončí, ale osvěžujícím jídlům počasí příliš nenahrává?
Dýňové kari s cizrnou krok za krokem
Podzim je za dveřmi a spolu s ním i dýňová sezóna. Pojďme si tentokrát připravit dýni trochu netradičně - na kari spolu se stále oblíbenější cizrnou.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena