Recept na chutně plněné řízky ve stylu podobnému cordon bleu.
8 ks | vepřový plátek |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
na obalení | |
vejce | |
strouhanka | |
hladká mouka | |
podle potřeby | |
mozzarella | |
olej na smažení | |
vařená šunka |
Tenké plátky vepřového masa osolíme a opepříme. Mozzarellu nakrájíme na kolečka a osušíme kuchyňskou kartou. Každý plátek masa obložíme plátky šunky a mozzarelly. Přikryjeme čistým plátkem masa stejné velikosti. Takto připravíme všechny řízky. Připravíme si klasický trojobal (mouka, rozšlehané vejce, strouhanka) a opatrně obalíme. Plněné řízky smažíme na oleji dozlatova. Plněné vepřové řízky se šunkou a mozzarellou podáváme teplé s bramborovou přílohou.
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.
Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře
Udělejte si smažený sýr, za který se údajně nestydí ani šéfkuchaři. Šéfkuchař restaurace Lokál - Marek Janouch - prozradil, že smažený sýr místo v oleji smaží na poctivém českém másle.
autor Samman
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena