Plněné ořechy patří mezi velmi oblíbené. Vyzkoušejte tento velmi jednoduchý recept.
těsto | |
---|---|
140 g | máslo |
30 g | kakao |
70 g | cukr moučka |
140 g | hladká mouka |
140 g | vlašské ořechy |
náplň | |
100 g | máslo |
200 g | karamelové kondenzované mléko |
poleva | |
100 g | čokoláda |
Postup je velmi jednoduchý, všechny ingredience, tedy mouku, studené máslo, mleté ořechy, moučkový cukr a kakao smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinové folie a necháme alespoň na hodinu v lednici odležet. Poté těstem plníme formičky na ořechy tak, že vytvarujeme jakoby silnější skořápku. Takže nezarovnáváme celou formičku, ale necháme uprostřed prohlubeň. Ořechy pečeme na plechu na 170 °C cca 10 minut, záleží na troubě. Poté vyklepneme z formiček a vychladlé plníme. Na náplň jen smícháme karamelové kondenzované mléko v plechovce (lze koupit už karamelové, není potřeba vařit) s povoleným máslem. Můžeme dát ještě na chvíli do lednice, aby se nám s náplní dobře pracovalo a pak jen zdobičkou dáme do každě druhé skořápky náplň a přiklopíme druhou prázdnou skořápkou. Část ořechu poté namočíme do rozpuštěné čokolády a můžeme ještě dozdobit nadrobno nasekanými oříšky. Plněné ořechy s karamelovou náplní skladujeme v uzavřených krabičkách v chladu a podáváme jako vánoční cukroví.
Netradiční vánoční cukroví: Sladké mlsání, kterým překvapíte
Nedáte dopustit na známé a osvědčené druhy vánočního cukroví, které se u vás v rodině pekly od nepaměti? Milujete starou dobrou klasiku a české tradice bráníte zuby nehty? Připravovat oblíbené a dobře známé druhy cukroví můžete i letos, ale zkuste k nim pro tentokrát přidat pár netradičních druhů a vyzkoušejte nové chutě!
autor Markéta v troubě
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena