Krůtí prsa plněná mletým masem a zapečená v listovém těstě. Roládu podáváme s vařeným bramborem a zeleninou. Vhodným doplňkem je dušený špenát.
500 g | listové těsto |
sezamová semínka | |
800 g | krůtí prsa v celku |
marináda | |
---|---|
2 stroužky | česnek |
0.5 dl | olej |
2 kelímky | jogurt |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
nádivka | |
1 ks | vejce |
100 g | parmazán |
500 g | mražené mleté krůtí maso |
na potření | |
1 ks | vejce |
Krůtí maso omyjeme, osušíme, podélně rozkrojíme a naklepeme. Vložíme na 2 hodiny do jogurtové marinády. Marináda: Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Vmícháme do jogurtu. Nádivka: Mleté krůtí maso necháme rozmrazit a smícháme s vejcem a strouhaným sýrem. Nesolíme. Maso již bývá osolené. Necháme odležet v chladu. Krůtí prso vyjmeme z marinády, osušíme a rozložíme na alobal. Potřeme stejnoměrně nádivkou a pomocí alobalu srolujeme. Konce alobalu uzavřeme a vložíme do horké trouby na 20 minut. Potom odstraníme alobal a roládu necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme a zabalíme do něj vychladlou roládu. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Upečeme v horké troubě do zrůžovění. Plněnou krůtí roládu v listovém těstě podáváme s vařeným bramborem, zeleninou nebo dušeným špenátem. Studenou krůtí roládu můžeme podávat i jako předkrm. Zdobíme olivami a zeleninou.
Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem
Zapomeňte na školní jídelnu a připravte se na zcela jiný chuťový zážitek. Tento špenát z čerstvých listů je základem také pro klasický dušený špenát. Podle fotonávodu jej zvládne každý.
Recept na kuřecí roládu s mandlovou paštikou
Vyzkoušejte s námi recept na výbornou kuřecí roládu s nádivkou z mandlové paštiky, oliv a parmazánu.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena