Míchaná vajíčka se slaninou, chilli paprikou a rajčaty podáváme jako vydatnou teplou snídani nebo rychlou večeři.
4 ks | vejce |
2 lžíce | máslo |
1-2 lžíce | mléko |
80 g | anglická slanina |
3 snítky | čerstvý koriandr |
4-5 ks | cherry rajče |
0.5 ks | chilli paprička |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř |
Vejce rozklepneme do mísy a rozšleháme s mlékem, solí a pepřem. Omytá rajčátka rozkrojíme na poloviny, chilli papričku zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky. Tenké plátky slaniny nakrájíme na proužky a nasucho je opražíme dokřupava. Čerstvý koriandr jemně usekáme. Na pánvi necháme zvolna rozpustit máslo, přilijeme rozšlehaná vejce a přidáme připravenou feferonku. Na mírném teple, za stálého míchání, necháme vajíčka napolo zhoustnout, pak vmícháme rajčata, koriandr a 1/3 opražené slaniny. Pokrm necháme na pánvi dojít již mimo plotýnku. Míchaná vejce rozdělíme na porce ozdobíme zbývající slaninou a podáváme s opečeným toastem.
Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek
Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách vaří vajíčka tak, že mu neprasknout a uvaří se takzvaně "na švestkovo". Navíc vám prozradí malý trik, aby šla vajíčka dobře oloupat. Zapomeňte na sůl nebo ocet.
Omeleta bez vajec: Zkuste cizrnovou, neodoláte!
Omeleta bez vajec chutná skvěle a navíc má i vysoké nutriční hodnoty. Vyzkoušejte tento čistě rostlinný recept z pár surovin krok za krokem.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena