Kuřecí maso je pro grilovací sezonu jako dělané, nesmí však chybět pečlivě připravená marináda.
4 ks | kuřecí čtvrtky |
marináda | |
---|---|
4 stroužky | česnek |
0.5 hrnku | olej |
1 lžička | sůl |
1 lžíce | grilovací koření |
1 špetka | pepř |
4 lžíce | sójová omáčka |
2 lžičky | citronová šťáva |
1 hrnek | černé pivo |
2 lžičky | chilli omáčka |
Omyté a očištěné kuřecí čtvrtky jemně osušíme a poté si připavíme marinádu. V misce smícháme sojovou omáčku, citronovou šťávu, trochu černého piva a olej. Poté přidáme grilovací koření, česnek utřený se solí, chilli omáčku a pepř. Marinádou důkladně potřeme maso ze všech stran, položíme do zbytku marinády a necháme uležet do druhého dne. Druhý den v průběhu grilování maso potíráme ještě několikrát. Pikantní kuřecí čtvrtky na grilu podáváme s pečivem, zeleninovým salátem či jinou libovolnou přílohou.
Speciál o grilování: Protože Češi grilování milují!
Grilování a opékání špekáčků na ohni k létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena