Pečené pirožky s brynzou

Rychlá chuťovka z listového těsta, brynzy a špenátu.


4.725x
35 min
3×

Postup přípravy

Bramboru uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Špenát očistíme, omyjeme a nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Náplň: Brynzu umícháme s česnekem, studenou nastrouhanou bramborou a špenátem.

Plát těsta rozkrájíme pomocí rádýlka na čtverce. Na každý dílek klademe lžičkou náplň, přehneme na trojhránek a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky.

Pečeme v troubě předtopené na 220 °C, dokud pirožky nezrůžoví.

Pirožky plněné brynzou a špenátem podáváme jako chuťovku k vínu, pivu nebo čaji. Můžeme je konzumovat jak teplé, tak i studené.

Další výborné recepty z listového těsta

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené pirožky s brynzou

Zpět na recept