Králičí stehna omyjeme, osušíme, pořádně osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem z obou stran. Citronovou kůru nastrouháme na jemno a vytlačíme šťávu z jednoho citronu.
Připravená králičí stehna vložíme do pekáčku, polijeme citronovou šťávou, přidáme 30 g čerstvého másla a opečeme nad středním plamenem na sporáku do zlaté barvy z obou stran. Posypeme nastrouhanou citronovou kůrou, přidáme celé oloupané stroužky česneku, větvičky čerstvého rozmarýnu a čerstvého tymiánu a dalších 30 g čerstvého másla.
Když se máslo rozpustí, podlijeme suchým bílým vínem Chardonnay. Dusíme přikryté pokličkou v troubě, až bude maso králičích stehen měkké, to znamená asi 60 minut při teplotě 200 °C. Dopečeme už odkryté do pěkné zlato-hnědé barvy v troubě vyhřáté na 220 °C, a to asi 15 minut za občasného přelíváme chutným výpekem.
Pečené-dušené králičí stehna servírujeme teplé podlité chutným máslo-vínovým bylinkovým výpekem a podáváme s bramborovou kaší. Maso má jemnou chuť másla a vína a je nádherně voňavé po česneku, bylinkách, citronové šťávě a citronové kůře.
Jde o poměrně jednoduchý recept, ve kterém se kombinuje opečení, dušení a pečení králičích stehen. Chutný výpek slouží na přelévání masa během pečení i k podávaní. Maso je krásně šťavnaté a měkké pod upečeným povrchem. Recept Jamieho Olivera jsem jen nepatrně upravila, vřele doporučuji vyzkoušet a pochutnat si na této lahůdce.