Veganská alternativa na pastýřský koláč. A velmi podařená!
150 ml | rostlinná alternativa smetany |
1 kg | brambory |
1 lžíce | rostlinné máslo (Alsan) |
2 lžičky | sůl |
směs | |
---|---|
150 g | cizrna (vařená nebo konzervovaná) |
2 ks | mrkev |
1 ks | cibule |
3 stroužky | česnek |
100 ml | rajčatové pyré |
1 lžička | tamari nebo sójová omáčka |
1 balení | sójové maso nebo granulát |
1 lžíce | olej |
1 lžička | sůl |
150 g | žampióny |
Nejdříve si uvaříme v osolené vodě sojové maso. Po uvaření vymačkáme vodu a sojové kostky vložíme do mixéru a mixujeme do konzistence mletého masa. Na pánvi si na oleji orestujeme cizrnu z plechovky, poprášíme červenou paprikou a osolíme a opečeme do křupava. Takto připravenou cizrnu si dáme stranou a nakonec vmícháme do připravené směsi.
Poté si nakrájíme cibuli a česnek a na pánvi orestujeme, přidáme na drobno nakrájenou mrkev, nakrájené žampiony a restujeme, dokud nejsou žampiony měkké. Následně přidáme mleté sojové maso, rajčatový protlak, tamari, sůl a pepř. Nakonec do směsi přimícháme i připravenou cizrnu a celou směs důkladně promícháme.
Brambory si očistíme a dáme vařit do osolené vody doměkka. Poté slijeme vodu, rozmačkáme brambory, přilijeme rostlinnou smetanu, rostlinné máslo, osolíme a umixujeme kaši.
Připravíme si pekáček a na spodní vrstvu rozprostřeme připravenou směs. Přikryjeme bramborovou kaší a vidličkou vytvoříme vlnky. Zapékáme v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 30 minut.
Videorecept: Zapečené lilky podle Anny
Další tip na úžasně jednoduchou a přesto zdravou večeři!
Pastýřský koláč s mletým masem krok za krokem
Recept na pastýřský koláč je velmi jednoduchý. Provoňte ho čerstvými bylinkami a získáte skvěle vyladěný pokrm, který si zamilujete.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena