Jemná domácí paštika z králičího masa, jatýrek a slaniny.
200 g | slanina |
1 ks | rohlík |
8 plátků | anglická slanina |
1-2 lžíce | bílé suché víno |
300 g | králičí maso |
300 g | králičí játra |
1 ks | vejce L |
podle chuti | |
---|---|
česnek | |
sůl | |
muškátový květ | |
mletá sladká paprika | |
mletý pepř (směs 7 druhů pepře) | |
podle potřeby | |
jemná strouhanka |
Maso, játra, slaninu a česnek jemně umeleme. Rohlík namočíme do vína, lehce vymačkáme a také umeleme. Vejce smícháme s kořením (podle chuti) a přidáme do masové směsi. Základ paštiky dobře promícháme a osolíme podle chuti. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Formu (i chlebíčkovou) vyložíme plátky anglické slaniny, naplníme připravenou směsí na paštiku, pokryjeme zbylými plátky anglické slaniny a dobře zakryjeme alobalem. Paštiku z králíka pečeme ve vodní lázni asi 60 minut na 165 °C. Po upečení paštiku zatížíme, necháme vychladnout a vyklopíme. Paštiku z králíka a jater nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem.
Paštiky byly vždy malou "třešinkou na dortu" při každé slavnostní příležitosti. Neobešly se bez nich žádné slavnostně prostřené tabule. Nejinak je tomu i dnes.
Recept na kuřecí roládu s mandlovou paštikou
Vyzkoušejte s námi recept na výbornou kuřecí roládu s nádivkou z mandlové paštiky, oliv a parmazánu.
autor Renata Hřebíčková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena