Dietně připravený pangasius (mořský sumec), jeho maso je jemné a to nejlepší na něm je, že neobsahuje kosti.
Hodnocení
4.2
/ 5 (32x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
5x
Ingredience
Ostatní
Petrželka1 špetka
Bazalka1 špetka
Filety pangase1 ks
Mletý nebo drcený kmín1 špetka
Podle potřeby
Voda
Na ozdobu
Citron1 ks
Bazalka1 snítka
Na potření
Panenský olivový olej1 kapka
Postup přípravy
Mraženého pangasia vložíme do zapékací misky, můžeme použít olivový olej v rozprašovači a lehce postříkat, posypeme mletým kmínem nebo drceným, pokud možno čerstvou bazalkou, ale i sušená nevadí. Dál posypeme petrželkou, můžeme též pokapat lehce citronem. Mírně podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě nebo smažíme na pánvi podle návodu. Kdo má chuť, může použít i česnek.
Na zdobení můžeme použít citron a čerstvou bazalku. Pangasius připravený bez soli chutná dobře s vařenými brambory.
No a naposledy k těm rybám, losos, který se k nám dodává, je bohužel pěstovaný uměle v klecích / Norsko/, proto je tak tučný. Doporučuji srážet tu chuť limetkou, či citronem. Možná nevíte, že třeba klasická česká ryba, candát, se dováží až z Kazachstánu. Jako malé dítě jsem vyrůstal u Labe, a tenkrát plevelná ryba / sumeček americký /je dnes ňamňamka, a my to házeli kachnám .No nic, myslím, že na ryby jsem expert, a pokud máte nějaké dotazy, prosím, nestyďte se a napište. Job
Ještě jsem chtěl dodat, že v žádném případě nepoužívejte mražené ryby / ztrácejí chuť /, nejvhodnější jsou čerstvé chlazené, maximálně 2 dny, pouze losos v celku před filetováním může být až 3 dny starý, ale musí být perfektně chlazený / přepravuje a dodává se v ledu. Teprve pak to je chuťová báseň. Job
aberlovaj
na pánvi
na pánvi(dle návodu na obale)neopékám, dělám v troubě, tak chutná naší rodině nejvíce.
Evi
Dobré
Rychlé chutné. Doporučuji těm co musí například držet diety. Sám jsem si jednu prožil a mrzí mě, že jsem pangasia nezkusil. :)
Prcek
Mořský sumec
Pokud vím, pangasius je sladkovodní ryba. Většinou se mu přezdívá sladkovodní žralok.