Snadný recept na chutnou a posilující polévku z pórku, kořenové zeleniny s ovesnými vločkami, kterou podáváme s pečivem.
1 ks | pórek |
1 ks | cibule |
70 g | celer |
50 g | mrkev |
30 g | petržel |
1.5 hrstě | jemné ovesné vločky |
2 lžíce | máslo |
1200 ml | slepičí nebo zeleninový vývar |
podle chuti | |
---|---|
2 špetky | sůl |
2 špetky | mletý černý pepř |
Celý pórek očistíme od zvadlých částí, omyjeme a nakrájíme na jemná kolečka. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Celer, mrkev a petržel očistíme a nastrouháme na nudličky.
V hrnci na zahřátém oleji s máslem necháme zeskovatět cibuli, poté vmícháme kořenovou zeleninu, přidáme lžíci másla a restujeme do zlatohnědé barvy. Směs osolíme, opepříme, přidáme hrst ovesných vloček a za stáleho míchání krátce opečeme. Nakonec přidáme nakrájený pórek, vše zalijeme vývarem a zvolna povaříme asi 15 až 20 minut . Polévku podle potřeby dochutíme solí, libečkem a pepřem.
Lehkou pórkovou polévku rozdělíme na porce posypeme čerstvou petrželkou a podáváme s pečivem.
Čočková polévka: Vynikající tradiční recepty a čočkové krémy s nádechem exotiky
Čočka, přirozeně bezlepková luštěnina s vysokým obsahem proteinů je velmi prospěšná pro naše zdraví. Navíc se s ní dá při vaření opravdu kouzlit a za málo peněz nasytíme celou rodinu. Dnes se zaměříme na polévky, kdy si připomeneme klasické babiččiny recepty z hnědé čočky, ale také se podíváme na čočku červenou, která tvoří základ čočkových krémů.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena