Orientální 'Kumpir' ze sladkých brambor s rukolou, avokádem, koriandro-kyselou smetanou a chipsy z červené řepy

Mimořádný orientální 'Kumpir' ze sladkých brambor s rukolou, avokádem, koriandro-kyselou smetanou a chipsy z červené řepy


0.00x
20 min

Postup přípravy

Krok 1: Omýt sladke brambory. Neoloupane spolecne s 1 lzici soli vlozit do hrnce - prelejte az do kompletniho pokryti s vodou. Dovizt vodu k varu a cca 40-45 minut domeka varit. Omyt cervenou repu, oloupat, odstranit stonek a s kruhadlem nebo ostrem nozem nakrajet na velmi tenke platky.
Krok 2: V pánvi rozpalte pri vysokych stupnu 100ml olivoveho oleje - v totoznem smazte dokrupava porci po porci Vsechny platky červené řepy - Vzdy cca 2-3 minuty. Otacejte je pritom pravidelne. Na vychlazeni polozte Vsechny chipsy z cervene repy na kuchynsky papir - okorenit jednou dokola cca s 1/4 lzicky soli.
Krok 3: Rozpulit avokado, odstranit jadro, vyjmout duzinu - a nakrajet avokado na cca 0,5cm siroke spaliky. Feta nahrubo s vydlickou rozmackat. Koriandr omyt, dosucha vyklepat - spolecne ze stonkem dopodrobna nasekat.
Krok 4: V jedne nadobce smichat kyselou smetanu s nasekanem koriandrem a okorenit s 1/2 lzickou soli a 1/2 lzickou peprem. V dalsi nadobce smichat 2 lzice olivoveho oleje a 2 lzice vinneho ocetu k jedne 'Vinaigrette' - pridat 1/2 lzicky soli, 1/2 lzicky cukru a 1/2 lzicky pepre.
Krok 5: Odlejte vodu z hrnce ze sladkymi brambory, rozpulte je a nachystejte je na 2 taliri. Vyskrabte na dekoraci trosku vnitrku sladkych brambor. Zbytek sladkych brambor trosku povolte - prekapejte je s 1 lzici olivoveho oleje. Naplnit s koriandro-kyselou smetanou. Umyt rukolu, dosucha vyklepat - chvilku pred servirovanim smichat s 'Vinaigrette'.
Krok 6: Marinovanou rukolu, avokadove spalicky a fetu podat na naplnene sladke brambory. Ozdobte dokola s cips z cervene repy. Navrch rozdrobte nakonec vyskrabany vnitrek sladkých brambor.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Orientální 'Kumpir' ze sladkých brambor s rukolou, avokádem, koriandro-kyselou smetanou a chipsy z červené řepy

Zpět na recept