Recept na pikantní čalamádu s jednoduchou přípravou, je vhodná na zimní období.
2 lžíce | sůl |
5 dl | ocet |
0.8 kg | cibule |
1.3 kg | cuketa |
0.4 kg | cukr krupice |
1.3 kg | okurka |
1 lžička | kari koření |
1 lžička | chilli koření |
1 lžička | mletý černý pepř |
Okurky, cukety a cibuli nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme uležet 3 hodiny.
Přidáme cukr, sůl, mletý pepř, kari, chilli, ocet a promícháme. Nepřidáváme žádnou vodu.
Čalamádou naplníme zavařovací sklenice a sterilujeme 10 minut při 80 - 85 °C. Okurkovo-cuketovou čalamádu podáváme jako přílohu k různým pokrmům.
Zavařování zeleniny: Recepty a triky, které musíte znát!
Zeleninu, která se nám na našich zahrádkách urodí, můžeme zpracovat různými způsoby a uchovat si ji tak na období zimy. Samozřejmě ji můžeme rychlejším způsobem jednoduše zamrazit, ale pokud máme rádi pikantnější doplněk k pečeným masům, karbanátkům nebo jen k toastům, doporučuji zeleninu sterilovat, a to v podobě míchaných salátů nebo čalamád.
autor Mycek
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena