Recept na hovězí guláš trochu netradičně, jedná se o můj vlastní recept.
3 stroužky | česnek |
1 kg | cibule |
1 lžička | kmín |
3 ks | kapie |
2 ks | badyán |
3 lístky | bobkový list |
800 g | hovězí zadní |
0.5 l | hovězí vývar |
100 g | rajský protlak |
1 lžíce | mletá sladká paprika |
10 kuliček | celý černý pepř |
1 lžička | pálivá mletá paprika |
Nejdůležitější na hovězím guláši je dobře osmažená cibule a správný výběr masa. Poctivý guláš je vždy z kližky, nebo i líček, Ti, kteří mají rádi jen libové maso, použijí hovězí zadní a případně i loupanou plec. V hrnci rozpustíme tři lžíce sádla a osmažíme na něm nadrobno pokrájenou cibuli pěkně do hněda, aby měl guláš hezkou tmavě hnědou barvu. Když je cibule hotová, necháme krátce odstát. Během toho si ve hmoždíři utlučeme černý pepř s kmínem a pokrájíme maso na kostky cca 2 x 2 cm velké. Znovu rozehřejeme kastrol s cibulí, přidáme maso a restujeme, až je každý kousek pěkně opečený. Pak přidáme protlak, utlučené koření a necháme zarestovat. Po dvou minutách přidáme nastrouhaný česnek a opět krátce restujeme. Pak přidáme lžíci sladké a lžičku pálivé papriky, hovězí guláš promícháme, přidáme pokrájenou kapii a zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme bobkový list a badyán. Takto připravený základ na guláš dusíme asi hodinu a půl na mírném ohni. Netradiční hovězí guláš nejlépe chutná s bramboráčky a dobře vychlazeným pivem.
Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši
Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Ale jak udělat opravdu dobrý houskový knedlík? Nebo máte raději vídeňský, karlovarský či bramborový? Na vydařené domácí knedlíky potřebujete ten správný recept, vybrali jsme pro vás ty s nejlepším hodnocením.
autor cubeec
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena