Snadný recept na výborný mrkvový moučník potřený smetanovo-tvarohovým krémem.
těsto | |
---|---|
100 ml | olej |
3 ks | vejce |
3 ks | mrkev |
100 g | cukr krupice |
200 g | polohrubá mouka |
1 lžička | jedlá soda |
1 lžička | kypřicí prášek do pečiva |
krém | |
cukr moučka | |
1 kelímek | smetana ke šlehání |
2 balení | měkký tvaroh |
na ozdobu | |
skořice mletá | |
podle potřeby | |
tuk na vymazání |
Vejce, cukr krupici a olej vyšleháme do hladké hmoty, pak přidáme očištěné a na jemno nastrouhané velké mrkve. Nakonec přidáme prosátou polohrubou mouku spolu se lžičkou jedlé sody a kypřicího prášku a vše umícháme do hladkého těsta. Těsto na mrkvový moučník nalijeme na vymazaný plech a pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Ze smetany ke šlehání a cukru moučka (podle chuti) vyšleháme krém a do něho po kouskách přidáme tvaroh. Krémem potřeme zchladlý korpus a nakonec posypeme skořicí. Mrkvový moučník s tvarohovým krémem podáváme ke svačině nebo snídani. Moučník vydrží čerstvý delší dobu.
Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině
Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.
autor Venca
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena