Recept na mrkvového beránka s ořechy, který je prostě a jednoduše vynikající! Veganská verze receptu.
350 g | polohrubá mouka |
400 ml | rostlinné mléko |
20 g | mandle (mleté) |
1 ks | mrkev strouhana nadrobno |
1 balíček | kypřicí prášek |
120 ml | olej |
1 lžíce | jablečný ocet |
1 špetka | sůl |
170 g | třtinový cukr |
Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme třtinový cukr, kypřící prášek, mleté mandle a špetku soli. Pečlivě promícháme. Poté přilijeme rostlinné mléko, olej, nastrouhanou mrkev a lžíci jablečného octa. Promícháme a vznikne nám hladké těsto.
Formu na beránka si vymažeme rostlinným máslem, vysypeme hrubou moukou a nalijeme do ní připravené těsto. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme zhruba 45 minut. Před vyndáním z trouby uděláme test špejlí, zda se těsto nelepí. Případně necháme ještě pár minut dopéct.
Upečeného beránka necháme chvilku vychladnout a poté vyklepneme z formy. Beránka můžeme pocukrovat, potřít čokoládou a nebo nechat jen tak.
Jednoduchý recept na velikonočního beránka krok za krokem
Beránek k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. S pečením vám pomůžeme krok za krokem. Tenhle je biskupský s kandovaným ovocem a čokoládou.
Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří
Hledáte recept na opravdu dobrého velikonočního beránka? Přinášíme vám 6 čtenářsky nejúspěšnějších receptů, u nichž nemusíte mít obavu z výsledku. Vybrat si můžete z klasického třeného těsta, s tvarohem, pudinkem a třeba i z těsta povidlového. A pokud vám doma chybí váha, bude pro vás jistotou hrníčkový recept.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena