Pokud hledáte recept na opravdu vláčné muffiny, tady jsou. Z mrkve, mletých vlašských oříšků a doslazené medem a třtinovým cukrem.
1 špetka | sůl |
4 ks | vejce |
150 g | máslo |
0.5 ks | citron |
300 g | mrkev |
0.5 balení | kypřicí prášek do pečiva |
150 g | med |
1 lžička | skořice mletá |
180 g | polohrubá mouka |
100 g | vlašské ořechy |
0.5 lžičky | mletý zázvor |
100 g | třtinový cukr |
Nejprve si na jemném struhadle nastrouháme očištěnou mrkev. Nastrouhanou mrkev orestujeme 3 minuty na másle a odstavíme. Do orestované mrkve vmícháme skořici, zázvor a necháme vychladnout. Mezitím si rozdělíme žloutky a bílky do dvou misek. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme do sněhu. Poté vyšleháme žloutky s cukrem, zašleháme i rozpuštěný med a rozpuštěné máslo či olej. Do vyšlehané žloutkové směsi přidáme šťávu a kůru z citronu, mleté ořechy a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vmícháme i vychladlou mrkvovou směs. Nakonec jemně vmícháme do směsi i vyšlehaný sníh. Těstem plníme důlky v plechu na muffiny vystlané papírovými košíčky, a to zhruba centimetr pod okraj. Muffiny pečeme na 175 °C cca 15 minut. Propečenost otestujeme špejlí. Vychladlé muffiny můžeme i ozdobit jednoduchým lehkým krémem, který vytvoříme vyšleháním smetany ke šlehání s mascarpone a lžící cukru moučka.
Doladěno k dokonalosti: Banánové muffiny s čokoládovým krémem krok za krokem
Na oslavu nebo k čaji vám tyto muffiny budou jistě chutnat. Vyzkoušejte recept na vynikající, jednoduché a nadýchané muffiny s lahodným krémem.
Sladký tip na víkend: Banánové muffiny s kakaovým krémem
Vláčné, jemné a díky avokádovo-kakaovému krému pořádně návykové - takové jsou muffiny z banánového těsta, které vás dnes naučíme. Další výhodou je rychlost přípravy - do 30 minut máme hotovo.
autor Markéta v troubě
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena