Velmi dobré koláče z kynutého těsta, které zdobíme například švestkami.
drobenka | |
---|---|
100 g | cukr |
250 g | polohrubá mouka |
náplň | |
100 g | cukr |
250 g | tvaroh měkký |
1 balíček | vanilkový cukr |
těsto | |
10 lžiček | cukr |
150 ml | olej |
1 špetka | sůl |
3 ks | vejce |
250 ml | mléko |
1 ks | droždí |
500 g | hladká mouka |
drobení | |
100 g | máslo |
na ozdobu | |
10 ks | švestky |
Z mouky, vajec, oleje, mléka, cukru, rozdrobeného droždí a špetky soli uděláme těsto. Když bude těsto husté, přidáme mléko podle potřeby a necháme kynout. Po vykynutí, začneme moravské kynuté koláčky plnit tvarohovou náplní a dáváme na plech.
Na každý koláček dáme navrch půlku švestky (případně jiného ovoce, nebo povidla, marmeládu) a na to drobenku a dáme péct do vyhřáté trouby.
Jako od babičky: Kynuté svatební koláčky krok za krokem
Milujete na oslavách či svatbách malé koláčky? Napečte si je kdykoliv doma podle následujícího tradičního receptu krok za krokem.
autor Ivana Freislerová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena